Clienții DigiMobil vor beneficia de azi de cea mai nouă tehnologie din domeniul comunicațiilor mobile, 5G, în Centrul Vechi al Capitalei.

În cadrul evenimentului organizat în Centrul Vechi al Bucureștiului, operatorul DIGI | RCS & RDS a oferit posibilitatea de a testa facilitățile noii tehnologii.

”România este acum pe harta mondială a tehnologiei de ultimă oră 5G disponibile «live», în teren. Aceasta este o veste bună pentru clienții Digi Mobil, care, prin intermediul primelor stații de bază, vor avea chiar de azi acces la servicii de date mobile cu viteze 5G și latență mică. Este încă un pas important făcut de compania noastră spre viitorul convergent al comunicațiilor, după testul pe platforma prototip 5G realizat acum un an. Este momentul concretizării unui proiect la care au lucrat, în ultima perioadă, echipe mixte formate din specialiștii noștri și ai partenerilor noștri. Totul pentru a pune la dispoziția clienților cele mai bune servicii de comunicații mobile, cât mai curând posibil, la cele mai ofertante și accesibile prețuri de pe piață”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședintele Consiliului de Administrație DIGI | RCS & RDS.

Constanța și Mamaia, Oradea, Cluj-Napoca și Iași sunt următoarele locații unde Digi Mobil 5G Smart va fi disponibil în următoarele săptămâni urmând ca din septembrie să fie extins și în Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov, Brașov, Timișoara, Craiova și Sibiu.

Investițiile pentru dezvoltarea rețelei 5G vor fi graduale, mergând în tandem cu rata de adopție a terminalelor 5G compatibile. Pe site-ul operatorului se pot de asemenea face precomenzi pentru terminale compatibile cu tehnologiile 5G, VoLTE și VoWiFi, precum Xiaomi Mi Mix 3 5G și Huawei Mate 20x 5G.