Experții au găsit soluția de a scăpa de grija facturilor uriașe. Toți cei care au centrale termice trebuie să știe această metodă. Aceștia susțin că, folosind acest truc ieftin care costă doar 3 lire sterline, se poate reduce costul facturilor cu peste 200 de lire sterline.

Soluția lor vine în contextul în care Marea Britanie se află în mijlocul unei crize energetice, cu facturi la gaz și electricitate în creștere și cu o serie de avertismente. S-a anunțat că acestea vor crește și mai mult în perioada următoare și anul viitor.

Plafonul prețurilor la energie – care stabilește o limită pentru tarifele care sunt plătite pentru gaz și electricitate – tocmai a crescut, ceea ce înseamnă o majorare a facturilor la energie pentru 15 milioane de gospodării din această țară.

Potrivit mirror.com.uk, în Marea Britanie, furnizorul Ofgem a majorat plafonul de preț pentru tarifele standard și implicite de la 1 138 de lire sterline, pentru un utilizator obișnuit, la 1 277 de lire sterline. Este vorba de o creștere de 139 de lire sterline.

Care este metoda cea mai simplă și mai ieftină

Dacă cei care au centrale termice de apartament sunt îngrijorați de creșterea costurilor la energie, Norton Finance a împărtășit un sfat pentru britanici, dar care se poate aplica peste tot. Acest truc va duce la reducerea facturilor prin izolarea casei. Metoda presupune utilizarea unor dispozitive speciale de excludere – care acționează efectiv ca o garnitură – pentru a împiedica pătrunderea aerului rece prin golurile din jurul ferestrelor, ușilor și coșurilor de fum.

Dacă țineți aerul rece afară, va trebui să porniți mai rar încălzirea – ceea ce înseamnă că veți consuma mai puțină energie. De asemenea, este super ieftin să achiziționați aceste dispozitive, care pot fi asamblate cu ușurință doar lipindu-le în zonele în care simțiți aerul rece.

De exemplu, 10 metri de bandă etanșare autoadezivă poate fi găsită la doar 2,89 lire sterline, susține sursa citată. Norton Finance estimează că dacă vă protejați casa de curenții de aer, ați putea economisi aproximativ 215 lire sterline.