Nicușor Dan a fost ales în funcția de primar General al Capitalei, iar nemulțumirile bucureștenilor sunt pe primul loc, astfel că se face tot posibilul pentru ca toată lumea să fie mulțumită.

În acest context, noul primar ales al Bucureștiului, a vorbit depsre problema alimentării cu apă caldă din București. Acesta susține că administrația bucureșteană va asigura stocuri pentru avariile “foarte foarte multe” care vor apărea, în timpul iernii, în sistemul de furnizare a apei calde și căldurii, până când vor putea fi reabilitate conductele, din bani europeni, la primăvară.

Acest lucru se întâmplă având în vedere faptul că noul primar General își va începe mandatul cu doar o lună înainte de începerea iernii, iar lucrările ar fi destul de greu de realizat.

“Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta.

Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecție a avariilor”, a spus Nicușor Dan, la B1 Tv.

Două mari probleme la termoficare

Totodată, Nicușor Dan le-a promis bucureștenilor că odată cu venirea primăverii, avariile la apă caldă nu vor mai fi o problemă, iar lucrările vor putea începe și vor putea fi finalizate. Potrivit noului primar General, este vorba despre două mari probleme care, deși durează, vor putea fi rezolvate.

Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, și una de intervenție rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, și asta e ce pot să promit acum”, a spus Nicușor Dan, la B1 TV.