Anunț în prima zi a anului pentru toți românii! Schimbare totală pentru România

Preşedintele PNL, Florin Cîțu, a scris că România devenea membru cu drepturi depline al Uniunii Europene în urmă cu 15 ani, iar „acest moment important a deschis drumul unui parcurs de dezvoltare pentru întreaga societate românească”.

„Cu 15 ani în urmă, la 1 ianuarie 2007, România devenea membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. Acest moment important a deschis drumul unui parcurs de dezvoltare pentru întreaga societate românească, de efort constant în direcția integrării politicilor europene, dar și de participare directă a României la consolidarea continuă a proiectului european în ansamblul său.

Dincolo de beneficiile vizibile și directe ale apartenenței la Uniunea Europeană generate de oportunitățile de investiții, de accesul la finanțarea europeană și la prosperitate, de libertatea de circulație, de oportunitățile de care beneficiază azi cetățenii români care doresc să lucreze sau să studieze peste tot în Uniune, identitatea României este astăzi legată intrinsec de identitatea Uniunii, de valorile și principiile de inspirație liberală pe care a fost construit proiectul european”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

România a primit oportunitatea istorică de a participa la formularea deciziilor europene

De asemenea, acesta a scris că „Uniunea este un proiect în continuă evoluție pe care trebuie să îl susținem și să îl facem tot mai eficient și mai durabil în fața oricăror provocări”.

„România a primit, odată cu statutul său de membru, și oportunitatea istorică de a participa la formularea deciziilor europene, la definirea prezentului și viitorului Uniunii Europene, astfel încât toți cetățenii europeni, inclusiv cei români, să aibă garanția palpabilă că așteptările lor privind o viață prosperă și sigură sunt luate în considerare și duse la îndeplinire.

Uniunea este un proiect în continuă evoluție pe care trebuie să îl susținem și să îl facem tot mai eficient și mai durabil în fața oricăror provocări.

Este important să continuăm cu toții efortul de a consolida drumul european pe care România l-a demarat acum 15 ani, având convingerea că acest efort acționează atât în folosul nostru, cât și pentru unitatea și soliditatea proiectului european, iar Partidul Național Liberal este pe deplin angajat în atingerea acestui obiectiv”, a completat liderul PNL.