În vederea desfăşurării evenimentului atletic internaţional „Free Spirit Run Giurgiu – Ruse”, podul va fi închis în intervalul orar 11:00 – 12:00, informează Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere.

Persoanele care doresc informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot contacta Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere la numerele de telefon 021/264.33.33 şi 021/9360.

Semimaratonul „Free spirit run Giurgiu – Ruse” se desfăşoară sâmbătă când între orele 11,00 şi 13,00 un număr de 250 de sportivi sunt aşteptaţi să treacă pe Podul Prieteniei care leagă cele două oraşe, motiv pentru care autorităţile de frontieră române şi bulgare au luat măsuri pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului şi informează participanţii la trafic cu privire la consultarea timpilor reali de aşteptare la trecerea frontierei.

„Asociaţia ‘Clubul sportiv municipal Dunărea Giurgiu’ a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că sâmbătă, 28 septembrie, în intervalul orar 11,00-13,00, va avea loc semimaratonul ‘Free spirit run Giurgiu – Ruse’, eveniment atletic desfăşurat între Ruse şi Giurgiu la care vor participa peste 250 de sportivi. În acest sens, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi autorităţile de frontieră bulgare au dispus o serie de măsuri în zona de competenţă a Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse în vederea desfăşurării în bune condiţii a evenimentului, cu respectarea regimului juridic al frontierei de stat, precum şi desfăşurarea cu operativitate a formalităţilor de frontieră”, se arată într-un comunicat de presă emis sâmbătă de ITPF Giurgiu.

De asemenea, conducerea ITPF Giurgiu recomandă participanţilor la trafic consultarea aplicaţiei „Trafic Online” a poliţiei de frontieră care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real astfel încât cei care intră sau ies din ţară îşi pot reconfigura traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.