Ministerul Afacerilor Interne vrea să-și procure uniformele pentru toate cadrele de la o singură firmă. Astfel că uniformele de la Jandarmerie, Poliție, Poliție de Frontieră și Pompieri vor fi furnizate de un unic producător.

Noile modificări sunt aduse de o propunere legislativă care schimbă sistemul de producere și comercializare a uniformelor, însemnelor, insignelor și documentelor de legitimare a polițiștilor.

Modificarea vizează articolul 8 al GH 1061/2002 care va avea următorul conținut:

”(1) Producerea și/sau comercializarea, în tot sau în parte, a unor articole de echipament sau a unor însemne distinctive din compunerea uniformelor polițiștilor, stabilite potrivit prevederilor prezentei hotărâri, de către persoane fizice sau juridice, în afara procedurilor legale de achiziție derulate de Ministerul Afacerilor Interne ori de instituțiile/structurile aflate în subordinea acestuia constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 10.000 la 50.000 lei.

(2) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către ofițeri și agenți de poliție din cadrul Poliției Române.”

Pe lângă sancționarea cu amendă a contravenienților, articolele sau însemnele distinctive produse ilegal vor fi confiscate.

Noua propunere mai prevede și faptul că va fi permisă utilizarea materialelor superioare calitativ pentru confecționarea uniformelor în vederea creșterii confortului angajaților MAI.