Anunț foarte important făcut de STB: Se înființează o nouă stație de tramvaie. Va asigura corespondența cu o nouă stație de metrou.

Trei linii de tramvaie, care trec prin Pasajul Victoriei, vor opri de acum încolo în pasaj, pentru a permite călătorilor să beneficieze de accesul direct la metrou.

Anunț foarte important făcut de STB: Nouă stație de tramvaie

Societatea de Transport Bucureşti – STB anunţă că tramvaiele liniilor 1, 10 şi 46 vor efectua opriri şi în Pasajul Victoriei.

”Pentru crearea unor conexiuni suplimentare de transport în Piaţa Victoriei, începând de sâmbătă, 20.03.2021, tramvaiele liniilor 1, 10 şi 46 vor efectua opriri, în ambele sensuri, în noua staţie „Piaţa Victoriei”, amplasată în Pasajul Victoriei”, a transmis, vineri seară, STB.

Sursa citată a precizat că accesul către peroanele de staţie va fi permis numai prin pasajul pietonal (în trepte) din parcarea situată în dreapta clădirii Guvernului României.

În context, trebuie precizat că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a vorbit miercuri despre o scumpire a cartelelor de metrou. Astfel, preţul a două călătorii cu metroul ar urma să crească de la cinci la şase lei.

Măsuri pentru salvarea Metrorex

Aceasta pare să fie una dintre măsurile care ar putea fi luate în considerare pentru salvarea Metrorex. Conform membrului Executivului, compania de metrou a ajuns la fundul sacului.

Drulă a mai vorbit zilele trecute de problemele Metrorex.

”Pe partea de venituri se poate umbla (…), dar trebuie să avem un pic grijă, pentru că suntem şi într-o perioadă de pandemie în care oamenii oricum au oarecare teamă de transportul în comun, dar există o flexibilitate.

În momentul în care de 5 ani tariful nu a mai fost majorat, numai dacă ne uităm la inflaţia din ultimii 5 ani, ar trebui măcar o ajustare în zona asta. Ar putea să ajute compania, nu va umple în întregime gaura, dar ar putea ajuta.

La o estimare, cifrele sunt aproximative, la o creştere de 20% pe zona tarifară, în medie, că nu trebuie să crească la fel titlul de două călătorii cu abonamentul, se pot aduce cred că 50 de milioane în plus pe an, ceea ce ajută, evident”, a mai transmis ministrul Drulă.