Probleme mari în toată țara din cauza vremii extrem de capricioase. România este lovită de un val de căldură, dar furtunile periculoase nu lipsesc. În următoarea perioadă, pe litoral vremea va fi plăcută, în timp ce la munte vor fi mari probleme.

În Muntenia se va încălzi ușor până pe 27 iunie, apoi va urma o scădere bruscă. În următoarele zile sunt așteptate din nou fenomene periculoase.

În Oltenia vremea se încălzește și va ajunge la temperature de caniculă.Vor fi însă și manifestări specifice instabilităţii atmosferice, pe arii mai extinse în primele şi în ultimele zile de prognoză.

Și în Transilvania va fi foarte cald în perioada 28 iunie-7 iulie. Se va ajunge chiar și la 33 de grade. Vor fi furtuni în primele zile ale intervalului.

În Moldova, până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi 31…33 de grade. Va urma o scădere termică, ce va determina la sfârşitul lunii iunie o medie în jurul a 24 de grade. Ulterior temperatura aerului va creşte din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 28…30 de grade.

Scad temperaturile pe litoral. Până în data de 27 iunie, media temperaturilor maxime va fi de 30…31 de grade. Va urma o scădere termică, care va face ca până în ultima zi a lunii iunie, media maximelor termice să coboare spre 25…26 de grade. Ulterior temperatura aerului va creşte din nou, iar până la finalul intervalului de prognoză temperaturile maxime vor avea în medie valori de 29…30 de grade.

La munte va fi răcoare. 22 de grade până în data de 27 iunie, apoi vor scădea spre 16 grade în ultima zi a lunii iunie, apoi vor fi din nou în creştere. Temperaturile minime vor avea o scădere în jurul datei de 30 iunie, spre o medie de 7 grade, iar în rest media se va situa între 10 şi 14 grade, conform adevarul.ro. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi.