Detalii de ultimă oră din Grecia. Sorin Oprescu a primit o lovitură puternică din partea judecătorilor!

Magistrații au decis să îi respingă fostului edil cererea de eliberare din arest. Astfel, abia după zece zile, Oprescu va putea să revină în fața instanței pentru a face apel.

Menționăm faptul că magistrații din Atena au analizat dosarul fostului edil în doar două zile și au luat decizia. Ulterior, la ieșirea din sala de judecată, Sorin Oprescu oferit și o primă reacție.

El le-a declarat jurnaliștilor de la Antena 3 că momentan se simte bine și că așteaptă următorul răspuns care va veni peste zece zile.

„Încă zece zile, aştept un răspuns. Sunt bine. deocamdată…”,  a spus acesta.

Prima reacție a lui Sorin Oprescu după decizia judecătorilor greci

Întrebat de jurnaliști dacă va face apel, Sorin Oprescu a răspuns afirmativ. Totodată, acesta a mai fost întrebat și ce le-a spus judecătorilor eleni. În acest sens, edilul a avut un răspuns scurt: „Adevărul”, a adăugat Sorin Oprescu.

Amintim faptul că probleme pentru Sorin Oprescu au apărut săptămâna trecută când fostul primar general al Capitalei a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Ulterior sentinței, oamenii legii au ajuns la locuința sa, însă Sorin Oprescu era de negăsit. Între timp s-a aflat că fostul edil a părăsit România cu două săptămâni înainte să își primească sentința și a ieșit din țară în mod legal, prin vama de la Giurgiu.

Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare

Autoritățile române l-au dat în urmărire generală, iar câteva zile mai târziu, Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Se pare că acesta se ascundea într-o zonă de lux de la marginea Atenei, Glyfada. Menționăm faptul că destinația aleasă de acesta nu a fost una întâmplătoare, în condițiile în care zona este la Marea Egee și este una dintre preferatele magnaților lumii.

Sorin Oprescu a fost apoi arestat de autoritățile din Grecia, dar avocaţii săi au atacat imediat decizia, spunând că acesta poate aştepta în libertate decizia de extrădare. După două zile, magistrații greci i-au analizat dosarul și i-au refuzat însă cererea, fostul edil fiind nevoit să mai aștepte în arest alte zece zile.