Vestea momentului despre Sorin Oprescu! Decizia anunțată chiar acum. Este Breaking News

Judecătorii eleni au decis ca Sorin Oprescurămână în arest până la pronunțarea unei decizii privind extrădarea, iar avocații săi deja au depus o contestație în acest sens. Ea va fi judecată peste 10 zile.

Amintim că Sorin Oprescu este condamnat la 10 ani de închisoare și a fost dat în urmărire generală. De asemenea, el a fost reținut la Atena pe data de 17 mai, în timp ce ar fi încercat să plece spre o insulă din Marea Egee.

Presa elenă spune că acesta locuia într-o zonă exclusivistă, dar nu avea de gând să rămână în Atena. El a fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul capitalei Greciei.

„Oprescu avea de mai mult timp cont bancar fiscal și conturi bancare personale în Atena. Asta nu se obține ușor, ca să ai cont fiscal bancar la stat înseamnă că deja ai cont bancar la una sau mai multe bănci care virează banii. Nu doar mergi acolo, trebuie să și virezi banii respectivi, pentru o perioadă de cel puțin șase luni. Având cont bancar putea fi foarte ușor prins. De fapt, așa s-a și dat de gol. În cont îi fuseseră virați bani în urmă cu câteva zile, iar el a mers să ridice bani de la bancă”, spunea medicul Nikos Koudounis, la Digi 24.

El a mai adăugat că ”Interpol a avut informații despre tranzacțiile financiare și le-a urmărit. În preajma vilei unde stătea sunt trei bănci. Casa îi era monitorizată de polițiști în civil, l-au înconjurat și nu avea cum să opună rezistență. Nici nu a opus”.

Sorin Oprescu, acuzat de trei infracțiuni

Curtea de Apel București a decis ca acesta să fie condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție, fiind acuzat de luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Amintim că în anul 2015, acesta a fost prins în flagrant delict atunci când un fost director de la Administrația Cimitirelor i-a oferit lui Sorin Oprescu suma de 25.000 de euro.

La vremea respectivă au fost efectuate mai multe percheziții, iar la casa acestui au fost descoperite mai multe sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica.