Medicul Adrian Marinescu vine cu noi informații legate de anticorpii persoanelor care au fost infectate cu noul coronavirus. Mai exact, potrivit acestuia, persoanele care au trecut prin boală prezintă un număr mai mic de anticorpi decât cele care se vaccinează.

Totodată, el a subliniat faptul că în cazul în care persoanele care au avut COVID se vor infecta din nou, acestea vor avea o imunitate mai slăbită decât cele vaccinate. În acest context, medicul susține că imunitate dobândită prin vaccinare ține cel puțin șase luni de zile, în raport cu cea dobândită de infectare, care este de trei luni de zile.

“Este clar, imunitatea prin vaccinare ţine mai mult. S-a discutat o perioadă de minim şase luni. Foarte probabil că e mai lungă, în raport cu perioada de trei luni, adică mai scurtă, atunci când trecem prin boală”, a spus medicul, la Antena 3.

Medicul Adrian Marinescu, despre rolul anticorpilor

Adrian Marinescu a mai menționat că titlul de anticorpi este și important și el. Acesta adaugă că odată ce o persoană este vaccinată, în momentul în care se va întâlni cu virusul va fi protejată atât la nivelul celulelor, cât și la nivelul de anticorpi, aceasta fiind diferența principală dintre persoana vaccinată și persoana care a fost infectată.

”Ar mai fi un lucru important de spus. Contează titlul de anticorpi, fără discuţie. Toată lumea îşi testează anticorpii. A ajuns să fie un sport naţional. Foarte important de spus, că imunitatea este şi la nivel de celule. Adică, în momentul în care ne-am vaccinat, în afară de anticorpii care mă protejează, contează şi acele celule care vor avea memorie.

În plant concret, în momentul în care mă voi întâlni cu virusul, voi fi protejat şi la nivelul celulelor, nu numai la nivel de anticorpi. Un element important şi care va face diferenţa pentru cel este vaccinat”, a mai precizat medicul Adrian Marinescu.