La această oră a început viscolul şi în Capitală, unde bate vântul puternic şi pe alocuri burniţează. Totodată, D.R.P.D. Constanța avertizează șoferii să aibă grijă la traficul de pe Autostrada A2 pentru că intensificările vântului au produs pagube ce îngreunează traficul. Obiectele afectate au fost proiectate pe carosabil.

Vremea se va menține rece până luni, 25 februarie.

Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Ninge abundent în Pasul Oituz, județul Covasna. Traficul a fost blocat în zonă din cauza șoferilor luați pe nepregătite de revenirea iernii.

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45-55 km/h. Local se va forma ghețuș. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

De asemenea, între 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16 vor fi intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte.

 În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Te-ar putea interesa și: