Potrivit meteorologilor, de duminică după-amiaza până luni, la ora 15:00, va ninge în general moderat cantitativ în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei şi în centrul şi sudul Moldovei în după-amiaza zilei de duminică şi în prima parte a nopţii de duminică spre luni vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. În dealurile sudice vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în Dobrogea şi Câmpia Română ploile se vor transforma temporar în lapoviţă şi ninsoare. 

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 45-50 km/h în regiunile estice şi sud-estice, iar pe litoral şi în zona Carpaţilor de Curbură rafalele vor fi în jurul a 55 km/h. 

Răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice vor fi în majoritatea zonelor mai scăzute decât normele perioadei, iar minimele vor deveni negative în toată ţara, precizează ANM.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică dimineață o informare meteo de ninsori moderate cantitativ la munte şi intensificări ale vântului în regiunile sud-estice, valabilă duminică, până la ora 20:00. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat la munte va ninge, în general moderat cantitativ în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă. 

În regiunile sud-estice temporar vântul va avea intensificări de până la 45-50 km/h, iar pe litoral la rafală vor fi în jurul a 55 km/h. 

ANM subliniază că la sfârşitul acestei săptămâni şi în primele zile ale săptămânii viitoare vremea se va răci accentuat şi vor fi precipitaţii, mai ales în jumătatea de sud a ţării, la început cu precădere sub formă de ploaie, apoi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

AGERPRES