Angela Merkel, mesaj pentru Vladimir Putin: Tăcerea nu este folositoare în rezolvarea problemelor

Merkel a declarat în fața parlamentarilor germani şi francezi că „este mai bine nu doar să vorbim între noi”, ci să „îl confruntăm pe preşedintele rus în privinţa acestor lucruri ”, conform informațiilor transmise de reuters.com

„Aici, cred că este mai bine nu doar să vorbim între noi, dar şi să îl confruntăm pe preşedintele rus în privinţa acestor lucruri şi să îi spunem că pe o astfel de bază nu se poate construi o cooperare fructuoasă”, a spus Angela Merkel.

Liderii din UE au respins vineri o propunere venită din partea Franţei şi Germaniei

Liderii din UE au respins vineri o propunere venită din partea Franţei şi Germaniei de a organiza un summit cu Rusia, după ce Polonia şi ţările baltice, adică Lituania, etonia și Estonia, au spus că acest lucru ar transmite un mesaj greşit, în contextul deteriorării legăturilor Est-Vest.

„Relaţia dintre Rusia şi Uniunea Europeană nu este bună în acest moment, însă chiar şi în timpul Războiului Rece oamenii vorbeau unii cu alţii. Prin urmare, cred că tăcerea nu este folositoare în rezolvarea problemelor”, a declarat cancelarul german.

Merkel a adăugat însă că liderii din UE au identificat chestiuni despre care au convenit că vor să fie discutate cu Rusia şi au însărcinat oficiali cu găsirea formatelor şi condiţiile în care ar putea avansa negocierile cu Moscova.

„Asta înseamnă că am făcut un pas înainte, dar încă nu ne-am îndeplinit obiectivul”, a completat aceasta.

În afara îngrijorărilor UE în legătură cu influenţa Rusiei în Belarus şi Ucraina, Merkel a mai evidenţiat dezarmarea şi viitorul Siriei şi al Libiei ca subiecte pe care blocul comunitar le-ar mai putea ridica în discuţiile cu Vladimir Putin.

Sursă foto: Dreamstime