Angela Merkel ia măsuri împotriva variantei Delta a coronavirusului! OMS a și-a declarat deja îngrijorarea cu privire la tulpina indiană.

Iar autoritățile europene se pregătesc să întâmpine un nou val al pandemiei, pentru care să fie responsabilă această variantă.

Angela Merkel ia măsuri împotriva variantei Delta. Vrea noi restricții în UE

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că ar vrea ca și celelalte state europene să impună, la fel ca Germania, carantină pentru cetățenii care vin din țări cu rate mari de incidență a variantei Delta a coronavirusului, cum este Marea Britanie.

„În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină – dar asta nu este valabil în fiecare țară din Europa, și asta este ceea ce aș vrea să văd”, a declarat miercuri Angela Merkel în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului, potrivit Reuters.

Varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima oară în India, ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, transmite Agenția Uniunii Europene pentru controlul bolilor.

În Regatul Unit, varianta Delta este deja responsabilă pentru mai mult de 90% din cazurile de Covid și a dus la o creștere a numărului de infectări la persoanele nevaccinate și la cele imunizate doar cu prima doză.

Din acest motiv, guvernul britanic a amânat eliminarea restricțiilor planificată pentru 21 iunie.

Avertismentul Centrului European pentru controlul și prevenția bolilor

În context, Agenția Uniunii Europene pentru controlul bolilor a avertizat că varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima oară în India, ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an.

”Pe baza estimărilor în ce privește capacitatea de transmiterea a variantei Delta și folosind modele de prognoze, 70% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 urmează să fie generate de această mutație în UE și Spațiul Economic European până la începutul lui august.

Până la sfârșitul lunii, modelele arată o prevalență de 90%”, a transmis Centrul European pentru controlul și prevenția bolilor.

Varianta Delta, originară din India, a fost declarată „îngrijorătoare” de Organizația Mondială a Sănătății și s-a răspândit deja în peste 60 de țări din toată lumea.

Se estimează că este cu între 40% și 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa, detectată inițial în sud-estul Angliei, cunoscută anterior drept varianta britanică.

Sursa foto: Dreamstime.