Angela Merkel a luat o decizie definitivă cu privire la vaccinarea obligatorie! Ce se va întâmpla în Germania

Marți, cancelarul german a precizat că nu plănuiește să îi oblige pe oameni să se vaccineze. Angela Merkel a precizat că va merge în continuare pe bunăvoința cetățenilor.

„Nu cred că putem câştiga încredere prin schimbarea a ceea ce am spus până acum, adică fără vaccinare obligatorie, dar cred că putem câştiga încredere făcând publicitate vaccinării şi, de asemenea, lăsând cât mai mulţi oameni să devină ambasadori ai vaccinului pornind de la propria experienţă”, a adăugat cancelarul german la o conferinţă de presă la Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.

Cancelarul german a mai spus că oamenii vor fi mult mai liberi cu cât mai mulți se vaccinează. Aceasta a subliniat că, în ceea ce privește avantajele și dezavantajele vaccinării, preferă să nu-i oblige pe oameni să facă acest lucru. În schimb, ei și-ar putea schimba opinia în funcție de oamenii care s-au vaccinat și împărtășesc cu ceilalți experiența.

„Dar ştiu de asemenea uneori că ajută mai mult dacă, poate, propriul fiu este cel care îţi înlătură îndoielile, dacă o colegă îţi împărtăşeşte din propria sa experienţă de vaccinare în asociaţie sau în municipalitate, vorbim despre avantajele şi dezavantajele vaccinării”, a adăugat Merkel.

Emmanuel Macron a declarat că vaccinarea va deveni obligatorie pentru personalul medical

Declarațiile Angelei Merkel vin în contextul în care, luni, președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că vaccinarea va deveni obligatorie pentru cei care lucrează în domeniul sănătății.

În urma discursului președintelui Emmanuel Macron, peste 900.000 de francezi s-au programat doar luni la vaccinare.

Nu este singura țară care ia o astfel de decizie. Tot luni, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat că vaccinarea va deveni obligatorie pentru personalul din căminele de bătrâni și personalul sanitar din centrele publice și private.

Sursă foto: Dreamstime