Vaccinarea devine obligatorie pentru aceste persoane! Franța ia modelul Greciei

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a venit cu o veste importantă pentru toți cei care lucrează în sistemul de sănătate. Șeful Franței a declarat că vaccinarea personalului medical devine obligatorie.

Emmanuel Macron a mai spus că de la 15 septembrie vor fi efectuate controale și se vor lua măsuri pentru cei care nu s-au vaccinat, dar lucrează în sănătate.

„Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care vor fi în contact cu persoane fragile”, a anunţat Macron, care a avertizat că din „15 septembrie vor fi efectuate controale şi se vor lua măsuri”.

Vaccinul, un mare avantaj

Președintele Franței a mai spus că omenirea are un mare avantaj în lupta cu virusul, făcând referire la vaccin. Acesta a continuat prin a spune că prin vaccinare vor fi evitate spitalizările.

„Avem un mare avantaj: vaccinul. Acesta ne protejează contra variantei delta. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom evita spitalizările. Începe o nouă cursă de viteză”, a adăugat Macron.

Grecia a luat aceeași decizie

Luni, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că vaccinarea va deveni obligatorie pentru angajații din domeniul sănătății și îngrijitorii din căminele de bătrâni, pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de COVID.

„Cei care nu fac acest lucru vor fi suspendați temporar începând cu 16 august”, a spus el.

În plus, premierul grec a anunţat noi restricţii epidemice cu privire la accesul exclusiv al persoanelor vaccinate în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise.

Anterior, purtătorul de cuvânt al guvernului, Aristotelia Peloni, a declarat că noile măsuri au drept obiectiv reducerea ritmului de creştere a numărului de cazuri, înregistrată în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în Creta, Attica sau Marea Egee de Nord.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin