Conducerea CEO a explicat că decizia de intrare în șomaj tehnic a fost luată atât din motive economice, cât și pentru protejarea angajaților. Din cauza închiderii multor frabrici din țară consumul de energie electrică a scăzut dramatic în această perioadă, consumul casnic crescut nedepășind pierderea de cerere provocată de industria redusă la minim.

Responsabilii companiei spun că în CEO există stocuri necesare pentru a menține producția internă a României de electricitate, fără probleme. Angajații vor intra pe rând în pauză de muncă pe perioade de câte 17 zile de stat acasă. Perioada de șomaj tehnic la CEO se va încheia la începutul lunii iunie.

Angajații au primit bonuri valorice pentru cărbune în valoare de 1.080 lei și bonurile de masă la valoarea de 20 lei fiecare, conform noului contract colectiv încheiat pe 1 aprilie. Până la sfârșitul lunii aprilie, salariații vor primi și câte 1.300 de lei sub formă de tichete cadou, de Ziua Muncii, care reprezintă de fapt fosta prima de Paște. Șomajul tehnic va reprezenta 75% din salariul mediu brut.