Ce a spus Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat azi că o parte din bugetari urmează să intre în șomaj tehnic din solidaritate cu angajații din domeniul privat.

Acesta a mai spus că intrarea bugetarilor în șomaj tehnic ar putea opri răspândirea infectării cu noul coronavirus.

”Resursele bugetului de stat sunt afectate și diminuate. Vom adopta OUG inițiat de Violeta Alexandru. Solidaritatea trebuie să se manifeste în astfel de situații, să preluăm din greutatea crizei pe umerii noștri. Sunt peste 1.500.000 de angajați din mediul privat la care se adaugă și alții, în șomaj tehnic. Nu putem să lăsăm doar pe umerii lor suportarea acestei crizei. Am decis să găsim o soluție ca și în sectorul public să preluăm din greutate. Un mecanism simplu.”, a spus Ludovic Orban.

Cum vor lucra bugetarii în această perioadă

”Jumătate din angajați lucrează 10 zile, iar restul zilelor rămân în șomaj tehnic. Perioada de 15 zile echivalează cu perioada de izolare, când se manifestă virusul, și diminuăm răspândirea virusului, va asigura funcționalitatea instituțiilor și asigurarea serviciilor către cetățeni. Și noi, cei din sectorul public, să preluăm din povara pusă pe umerii lor. ”, a spus Ludovic Orban.