Pentru Andreea Esca anul a început cu probleme. Vedeta de la PRO TV a fost chemată în fața judecătorilor, pe 29 ianuarie. Este vorba de un dosar deschis de o doctoriţă care a stat trei luni la închisoare fiindcă a dat cu maşina peste un poliţist şi a fugit de la locul faptei, informează spynews.

Andreea Esca trebuie să explice, alături de mai mulţi colegi, clar când au fost postate pe internet şi, ulterior, şterse, articolele de presă care o vizau pe doctoriţa în cauză.

Ce au decis magistrații

“Admite cererea reclamantei de repunere a cauzei pe rol. Repune cauza pe rol. Încuviinţează pentru reclamantă proba cu înscrisurile aflate la dosarul cauzei. Încuviinţează pentru pârâţi proba cu înscrisurile aflate la dosarul cauzei şi ataşarea dosarului penal nr 6821/P/2013 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Respinge proba cu interogatoriul reclamantei, solicitată de pârâţi, ca nefiind utilă soluţionării cauzei. Emite adresa către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti pentru a ne comunica în copie certificată pentru conformitate cu originalul, dosarul penal nr 6821/P/2013, integral”, au decis magistraţii.

Filmul evenimentelor

Medicul I.S. a fost protagonista unui incident care s-ar fi putut finaliza tragic şi a scăpat de puşcărie după ce a demonstrat în instanţă că are probleme. În noaptea de 15 spre 16 iunie 2013, doctoriţa se afla la volanul maşinii personale, când polițiștii din Ploiești au încercat să o oprească în trafic. După ce femeia a refuzat să oprească mașina și a acroșat un polițist, a pornit în mare viteză spre București. Potrivit sursei citate, aceasta a circulat pe A3, cu o viteză se peste 190 de km/h, cu farurile stinse și pe contrasens, urmărită fiind de o mașină a Poliției.

Cum a scăpat de urmărirea penală

Femeia a fost în cele din urmă arestată, încarcerată în Arestul de la Câmpina, dar din cauza stării de sănătate (stare de agitație provocată, cel mai probabil, de consumul de alcool sau de substanțe interzise) a fost transferată la spitalul Penitenciarului Jilava. A stat 90 de zile în arest, apoi procurorii au decis să renunţe la urmărirea penală, pe motiv că inculpata nu avea discernământ. Astfel, individa a scăpat de puşcărie, însă a fost obligată să urmeze un tratament recomandat de medicii psihiatri.