Într-un interviu acordat pentru click.ro, Andreea Esca susține că a ținut dietă după ce a făcut o vizită la medicul nutriționist. Aceasta a ajutat-o să țină un regim care nu a plictisit-o, apoi și-a făcut analizele și un program strict.

„Da, am ținut dietă, am mers întâi la un nutriționist, la Simona Colonescu, o nutriționistă cu care lucra deja Alexia și care m-a ajutat foarte mult – eu nu pot să țin à la long același regim și mă plictisesc – și după aceea am mers la Metabolic Balance, la un medic care se ocupă de acest program și care este foarte cunoscut. Mi-a făcut niște analize și mi-a prescris o dietă. Sinceră să fiu, lucrurile sunt destul de simple, adică trebuie să înveți cumva să mănânci, să nu asociezi niște alimente și să ai voință să mănânci cantitatea care trebuie și alimentele combinate într-un anume fel”, a spus Andreea Esca pentru sursa citată.

Totodată, prezentatoarea tv susține că nu a eliminat nimic din meniul ei zilnic ci doar este atentă să nu mănânce două feluri de proteine la o masă. Ea a subliniat faptul că deși mâncărurile sunt delicioase, atunci când o persoană vrea să slăbească trebuie să fie atentă la aceste aspecte.

Cum a slăbit Andreea Esca 

Andreea Esca a mai adăugat că nu a consumat deloc zahăr și nici dulciuri, iar pâine avea voie o singură felie la o masă, aceasta fiind de secară. Prezentatoarea tv a mai menționat că pâinea a fost cea care a afectat-o cel mai mult, în contextul în care înainte mânca destul de multă.

„Nu, de exemplu nu mănânci mai multe feluri de proteine la o masă. Adică nu mai mănânci șnițel, care are și carne și ou și făină, sau nu mănânci carne cu cartofi. În primul rând, asta e cel mai important, că asta făceam și asta facem toți, că sunt gustoase, adică vrei să mănânci carne cu cartofi, nu ai chef să mănânci carne cu salată, dar dacă vrei să slăbești, mănânci carne cu salată și nu mai mănânci o porție de 200 de grame, mănânci o porție de 100 de grame, asta e tot. Nu mai mănânci atât de mult și te obișnuiești așa.

Eu nu am mâncat zahăr decât din fructe, nu am mai mâncat dulciuri, ca să evit, și pâine, tot așa, o singură felie de pâine la masă, o felie, mă rog, mică, de pâine de secară, care mie îmi place foarte mult. De exemplu, cea mai mare dorință a fost să pot să mănânc pâine, pentru că mie îmi place pâinea foarte mult, nu am o problemă să renunț la dulciuri”, a mai adăugat aceasta.

Întrebată dacă a dorit să slăbească din propria inițiativă, vedeta a declarat că acumulase mai multe kilograme în plus care nu o făceau să se simtă prea bine.

„Chiar am vrut eu să slăbesc pentru că luasem vreo 5-6 kilograme în plus față de cât am eu de obicei și nu mă simțeam bine”, a mai declarat aceasta.