Este avertismentul lansat de nutriționistul Michael Pollan, pornind de la statistici recente care arată că 49% dintre americanii spitalizați cu Covid-19 aveau hipertensiune arterială, 48% erau obezi, iar 28% sufereau de diabet. 

Factorii predominanți ai unui deces Covid-19 sunt în esență o dietă proastă și un corp inflamat. Totul este despre inflamație, spune  Pollan. „Dacă sunteți deja inflamat ca urmare a unei alimentații occidentale, una cu o mulțime de alimente procesate, multă carne, mult zahăr, asta se înșurubează cu microbiomul dvs. și vă lasă corpul inflamat. Dacă vreți să preziceți probabilitatea cuiva de a se face cancer sau boli cardiovasculare, priviți această alimentație”.

Alimentația s-a schimbat

Pollan observă însă o schimbare a alimentație, subliniind că mulți au abandonat laptele de vacă în favoarea unor alternative sintetice, cum ar fi laptele de ovăz, laptele de migdale și soia. Acest lucru, crede el, s-ar putea întâmpla și în cazul cărnii”.

Chiar dacă o dietă pe bază de legume este sănătosă, conform unor studii carnea pe bază de plante nu este egală din punct de vedere nutrițional cu cea de origine animală.

Concluzia: o alimentație continuă cu alimente grase și prăjite va provoca un prejudiciu mai mare corpului decât o dietă echilibrată, din proteine, fibre, carbohidrați și grăsimi sănătoase de bună calitate.