Potrivit Dpa, preşedintele american Donald Trump, candidat pentru un nou mandat la Casa Albă, a dat publicităţii joi, înainte de data stabilită pentru difuzare, un interviu pentru emisiunea „60 Minutes” de pe CBS, într-o tentativă de a arăta că jurnalistul care l-a intervievat a fost părtinitor, informează agerpres.

Trump a postat interviul de aproape 40 de minute cu jurnalistul veteran Lesley Stahl pe social media cu comentariul: „Uitaţi-vă la părtinirea, ura şi impoliteţea de care dau dovadă 60 Minutes şi CBS”.

În același timp, preşedintele, care pare să fie într-o dispoziţie proastă în timpul interviului, se plânge în mod repetat că el primeşte „întrebări dure”, în timp ce rivalul său democratic are parte de „mingi la fileu”.

„Doar fiţi corect”, îi spune Trump lui Stahl la începutul videoclipului postat pe reţelele sociale. „Aş vrea să-l intervievezi şi pe Joe Biden cum m-ai intervievat pe mine”, adaugă el.

Media s-au „discreditat” atunci când l-au întrebat pe Biden despre aroma sa favorită de îngheţată, mai afirmă Trump.

Acuzații grave la adresa emisiunii

Donald Trump nu se oprește aici. Preşedintele acuză emisiunea că îl acoperă pe Biden după ce jurnalistul îi spune: „Nu putem difuza lucruri pe care nu le putem verifica”.

„A durat destul”, a declarat Trump la finalul înregistrării făcute publice, punând capăt abrupt interviului şi plecând.

Trump a acuzat frecvent media americane că sunt părtinitoare cu Biden şi împotriva lui, dar publicarea unui interviu înaintea datei stabilite pentru difuzare, duminică, este o mişcare foarte neobişnuită.

Marţi, el a ameninţat că va da publicităţii copia Casei Albe a interviului mai devreme, „pentru ca oricine să poată vedea ce înseamnă ştirile părtinitoare şi false”.