Noi probleme pentru retailerul Mega Image, după ce în spaţiul public s-au viralizat imagini cu doi şobolani care se înfruptau din produsele de pe un raft de panificaţie şi patiserie, într-un supermarket din Sectorul 1 al Capitalei.

ANSVSA a dispus de urgenţă un control, existând un risc major pentru sănătatea populaţiei. Rezultatul: amendă de 10.000 lei

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a amendat cu 10.000 de lei supermarketul din Sectorul 1, a transmis instituţia într-un comunicat de presă.

În urmă cu două zile, în spaţiul public au circulat imagini cu şobolani printre produsele alimentare dintr-un magazin al lanţului Mega Image. Retailerul a publicat imediat scuze pentru situaţia creată pe reţelele de socializare.

ANSVSA transmite că situaţia a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu şobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populaţiei, conducerea Autorităţii s-a autosesizat şi a dispus de urgenţă un control la punctul de lucru al operatorului economic.

După finalizarea verificărilor, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti au hotărât amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei. Magazinul şi-a suspendat temporar activitatea şi are obligaţia să efectueze temeinic operaţiunile de dezinfecţie, deratizare şi dezinsecţie (DDD) şi să asigure igienizarea tuturor spaţiilor de recepţie, depozitare, expunere şi comercializare a produselor alimentare.

ANSVSA mai transmite că activitatea respectivului supermarket va fi reluată numai după ce reprezentanţii unităţii vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acţiuni obligatorii. Inspectorii fac controale în toate magazinele în această perioadă, a mai transmis ANSVSA.

Ce au transmis, miercuri, reprezentanţii Mega Image în legătură cu acest incident?

„Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienților noștri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu și să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla.

În magazinul menționat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri (marţi – n.red.). Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi (miercuri – n.red.) magazinul și vom acționa cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spațiul din magazin este și va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condițiile de siguranță alimentară.

În prezent, analizăm soluții de izolare completă a magazinelor de sursele externe pentru a rămâne în siguranță. Vom lua toate măsurile care țin de noi și vom monitoriza în continuare magazinele noastre pentru a preveni incidente de acest fel.”