Într-o postare pe pagina personală de Facebook, actrița Monica Davidescu a postat o imagine cu mai mulți șobolani lângă câteva caserole goale de mâncare. Aceștia au fost fotografiați chiar în parcul Herăstrău din Capitală.

Actrița susține că dezinesecția din București a întârziat doar trei luni, iar șobolanii deja s-au înmulțit, lucru total nefiresc pentru un parc din centrul Capitalei.

„Așa ceva!!!! Azi în Bucuresti, zona teraselor Herăstrău.

Dezinsecția în București a întârziat doar 3 luni.

Care e timpul de gestație la șobolani? Ca să știu cu cât înmulțesc”, a scris Monica Davidescu alături de fotografia în care a surpins șobolanii.

La scurt timp dup postarea imaginii, sute de comentarii au început să curgă, unii bucureșteni susținând că au trăit aceași experiență pe străzile din Capitală.

Sute de persoane au reacționat la postarea sa de pe Facebook, unele dintre ele împărtășind aceleași experiențe pe străzile din Capitală.

Bucureștenii se revoltă

„Colcăie mizeria prin tot sectorul lui Clotilde”, a scris o persoană. „Erau și anii trecuți în zona Unirii, pe lângă poduri, de ți-era frică să treci pe lângă marginea cu iarbă și tufe, unde viețuiau cu zecile (vizavi de Centrul Vechi și vizavi de magazinul Unirea, în zona teraselor noi, ori pe celălalt mal). E o contaminare generală”, a mai adăugat un alt internaut.

De menționat este faptul că, primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a oferit chiar în urmă cu câteva ore o serie de declarații în acest sens. Acesta s-a arătat oarecum nervoasă de întrebările legate de munții de gunoaie din sectorul pe care îl conduce.

Ea mai preciza că va face declarații în acest sens doar când va fi momentul.

„Este prioritar în rolul meu. (…) Eu o să fac toate declarațiile necesare, dar acum nu este momentul. Chiar suntem în plină acțiune, toată primăria lucrează la ce avem de făcut și nu este momentul să fac niște declarații. (…) Nu s-a câștigat niciodată un război fără luptă”, a mai spus Clotilde Armand.

De cealaltă parte, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, le-a promis bucureștenilor că şobolanii şi căpuşele vor dispărea.

„Pentru țânțari, căpuşe, şoareci, şobolani – avem pregătite utilajele, imediat ce vremea permite o să stropim, nu putem face asta acum”, a declarat, miercuri, primarul Capitalei, Nicuşor Dan.