Directorul general al SSIF Finaco Securities, Dan Viorel Paul, a fost amendat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu 1.000 lei pentru nerespectarea condiţiilor iniţiale ce trebuie menţinute pe perioada autorizaţiei de funcţionare şi încălcarea prevederilor privind înregistrarea la ONRC a componenţei Consiliului de Administraţie anterior autorizării, potrivit unui comunicat al instituţiei.

„Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în şedinţa din data de 19 august 2020, sancţionarea domnului Dan Viorel Paul, în calitate de Director general al S.S.I.F. Finaco Securities S.A. cu amendă în cuantum de 1.000 lei pentru nerespectarea condiţiilor iniţiale ce trebuie menţinute pe toată perioada autorizaţiei de funcţionare şi încălcarea prevederilor privind înregistrarea la ONRC a componenţei Consiliului de Administraţie anterior autorizării de către A.S.F”, se spune în comunicat.

De asemenea, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a hotărât sancţionarea cu avertisment a societăţii S.S.I.F. Vienna Investment Trust S.A. pentru nerespectarea condiţiilor iniţiale impuse la autorizare ce trebuie menţinute pe toată perioada autorizaţiei de funcţionare.

SSIF Financo Securities a mai primit amendă și în 2019

Anul trecut, firma deținută de către Dan Paul a primit avertisment în urma controlului periodic, derulat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Avertismente au primit Dan Paul, în calitate de Director General al S.S.I.F. Finaco Securities, Goldberger Ioan Nicolae, în calitate de Director General Adjunct, Chiorean Daniel, în calitate de ofițer de conformitate, singura amendă dată de Autoritate la acest broker fiind de 1000 de lei, către Șatran Andi, în calitate de ofițer de conformitate.

ASF a obligat Finaco să implementeze măsurile de remediere cuprinse în cadrul planului de măsuri, în termen de 90 de zile calendaristice.

În ceea ce îi privește pe Dan Paul și pe Goldberger Ioan Nicolae, Autoritatea i-a considerat responsabili pentru că nu au desemnat o persoană responsabilă cu arhiva, încălcându-se prevederile art. 16 alin. (1) din Norma nr. 33/2017. De asemenea, societatea nu a făcut demersurile obținerii avizelor din partea Arhivelor Naționale, încălcânduse prevederile art. 17 alin. (1) din Norma nr. 33/2017, conform ASF.