Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Adrian Zuckerman, a efectuat o vizită la Palatul Victoria. Acolo, ambasadorul a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu.

În cadrul discuțiilor dintre cei doi, a fost subliniată continuarea cooperării în cadrul proiectelor bilaterale. În aceste proiecte se află și cel referitor la centrala nucleară de la Cernavodă.

Ambasadorul Zuckerman a efectuat o vizită de rămas bun

Ambasadorul a fost însoţit de adjunctul şefului Misiunii Diplomatice, David Muniz, care la plecarea lui Adrian Zuckerman, pe 20 ianuarie, va deveni “Charge d’Affaires”.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti, în timpul întâlnirii, cei trei au discutat despre progresele din ultimul an în relaţia bilaterală şi despre continuarea cooperării în cadrul a numeroase proiecte, inclusiv cel referitor la centrala nucleară de la Cernavodă.

“Prim-ministrul i-a mulţumit ambasadorului Zuckerman pentru implicarea sa în relaţia bilaterală şi a adăugat că aşteaptă cu interes să lucreze cu domnul Muniz.

Domnul Muniz l-a asigurat pe prim-ministru că relaţia româno-americană va rămâne una strânsă sub conducerea Administraţiei Biden şi şi-a exprimat interesul cu privire la continuarea consolidării Parteneriatului Strategic”, se arată în comunicat.