Proiectul din districtul Mayfair, care va include magazine şi restaurante, a fost aprobat de Consiliul Local, potrivit Westminster Property Association. Puntele de securitate din jurul proprietăţii vor fi eliminate, ca parte a planului de transformare a clădirii ambasadei SUA în hotel.

Proiectele londoneze ale companiei Qatari Diar includ locuinţe de lux la fosta Chelsea Barracks, cea mai mare parte a districtului financiar Canary Wharf din estul Londrei și un proiect constând într-un complex multifamilial de apartamente în apropiere de fostul Stadionul Olimpic în East London. În ciuda scăderii lirei sterline după Brexit, veniturile pe cameră disponibilă, o măsură a rentabilității, la hotelurile din Londra a scăzut cu 11,4 la sută în luna octombrie faţă de anul anterior, potrivit datelor de cercetare compilate.

Departamentul de Stat al SUA a fost de acord să vândă actuala clădire a ambasadei, în 2009, pentru a finanța o relocare în districtul Nine Elms. Deschiderea noii ambasade a fost amânată, iar clădirea este acum programată să fie finalizat în primăvara lui 2017, a declarat luna trecută o persoană apropiată de problemă.