"România este una dintre pieţele prioritare pentru Amgen, astfel că rolul de Director General al reprezentanţei locale este decisiv pentru succesul companiei. În procesul de selecţie, am căutat un lider cu aptitudini veritabile de leadership, o persoană integră, vorbitoare de limba română şi care să înţeleagă foarte bine atât mediul de afaceri şi piaţa farmaceutică locală, cât şi nevoile încă nesoluţionate ale pacienţilor români. Mai mult decât atât, ne-am dorit un lider care să aibă abilităţile necesare să conducă şi să motiveze echipa, astfel încât să contribuie la creşterea accesului pacienţilor români la medicamentele inovatoare Amgen şi să valorifice la maxim potenţialul acestora. Luând în considerare experienţa Alinei, experienţă dobândită în multiple roluri şi în companii diferite, sunt convinsă că Alina este persoana potrivită să ocupe această poziţie semnificativă", a declarat Viktoriia Anashkina, Executive Director – Regional General Manager. 

“Sunt extrem de încântată să mă alătur companiei Amgen ca Director General România și îmi doresc ca, prin experiența și abilitățile acumulate până în prezent, să contribui la misiunea Amgen, aceea de a pune inovația și biotehnologia în beneficiul pacienților, prin soluții ce pot îmbunătăți semnificativ sănătatea și viața oamenilor. Am preluat conducerea companiei într-o perioadă extrem de importantă pentru Amgen, când noi tratamente din portofoliul companiei au fost incluse pe lista de compensate și când ne pregătim de lansarea primelor medicamente biosimilare din portofoliul Amgen. Creșterea accesului pacienților la medicamentele Amgen este unul dintre obiectivele pentru care voi continua eforturile predecesorilor mei, alături de echipa tânără și dinamică pe care am găsit-o aici. Sunt convinsă că parteneriatul pe care Amgen îl are cu autoritățile și colaborarea cu ceilalți actori ai pieței farmaceutice sunt pilonii strategici necesari în vederea accelerării procesului de transparentizare și eficientizare a sistemului de sănătate din România.”, a declarat Alina Culcea, noul Director General al companiei Amgen România.

Alina Culcea are o experiență extinsă în industria farmaceutică și a ocupat funcții importante la nivel local și regional, în departamentele de vânzări și marketing ale companiei GlaxoSmithKline, unde a ocupat poziții precum Brand Manager Vaccinuri pentru România și Irlanda, Sales Manager, Reprezentant Vaccinuri pe zona CEE, dar și roluri de HR management în Pfizer și Actavis. De asemenea, Alina a acumulat experiență în general management din pozițiile de Managing Director Actavis România și Director General interimar Novartis România. Ultima poziție ocupată de Alina a fost de Country Head of Market Access and Public Affairs Novartis România.

Alina este medic, fiind absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davilla”.

Sorin Popescu a asigurat interimatul reprezentanței din România din iulie 2017 până în prezent și în același timp a fost Director General Amgen Israel, funcție pe care o va păstra și în continuare.

Pionier în biotehnologie din 1980, compania Amgen s-a dezvoltat şi a devenit în timp una dintre principalele companii independente de biotehnologie, cu terapii care au tratat milioane de pacienţi din întreaga lume şi are în dezvoltare un portofoliu de medicamente de ultimă generaţie.