Hunor are încredere că premierul propus va trece de Parlament

El a subliniat că sunt doar speculaţii acele scenarii conform cărora dacă Florin Cîţu nu va trece de Parlament, Legislativul va fi dizolvat, pentru că Guvernul Orban nu a fost respins prin vot de două ori, aşa cum prevede Constituţia în cazul declanşării alegerilor anticipate.

UDMR va lua o decizie după ce va vedea Programul de guvernare

“Este greu să comentez această nominalizare, dar e interesantă şi bineînţeles că aşteptăm lista de miniştri, programul de guvernare şi vom lua o decizie la momentul respectiv. Sigur, sunt unii care speculează că, dacă nu va obţine votul domnul Cîţu, se poate dizolva Parlamentul. Greşesc, fiindcă Guvernul Orban II nu a fost niciodată respins. Deci nu suntem la a doua încercare, aşa cum prevede Constituţia, fiindcă nu s-a votat, nu a fost respins. De aceea, cei care vorbesc despre anticipate, în cazul în care Cîţu nu va primi votul Parlamentului, eu cred că fac o socoteală greşită. Şi vom vedea decizia pe care o vom lua şi noi, după ce vom vedea lista de miniştri şi programul de guvernare. Nu vreau să comentez. Aşteptăm cu nerăbdare şi fără emoţii”, a declarat preşedintele UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, că l-a desemnat pe Florin Cîţu pentru funcţia de prim-ministru