Focuri de armă la granița României! Polițiștii au acționat imediat

Luni, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare au declanșat o acțiune de combatere a contrabandei cu țigări. Astfel, autoritățile au descoperit mai multe persoane care se deplasau dinspre granița cu Ucraina către interiorul României, transportând colete voluminoase.

Poliția de frontieră i-a somat verbal pe aceștia să se oprească, moment în care aceștia au lăsat colete și au început să fugă către teritoriul ucrainean. În acest context, polițiștii de frontieră s-au văzut nevoiți să apeleze la armele din dotare și au tas 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele în cauză nu s-au oprit și s-au întors pe teritoriul ucrainean.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră care, ulterior,  ne-au informat că pe direcția respectivă au reținut doi bărbați, cetățeni ucraineni, implicați în activitatea infracțională.

Ce s-a descoperit

În pachetele voluminoase lăsate de contrabandiști pe teritoriul român, poliția de frontieră a descoperit inci colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.600 pachete cu țigări cu timbru fiscal Duty-Free, în valoare de 53.820 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se derulează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Sursă foto: Dreamstime