Șoferi, atenție mare. Specialiștii transmit zilnic mesaje cu privire la schimbarea condițiilor meteorologice și avertizează că în scurt timp va veni iarna.

De altfel, în anumite regiuni din România vremea s-a schimbat radical iar cu precădere la munte a nins deja, astfel că șoferii care nu au cauciucuri de iarnă riscă amenzi usturătoare.

Poliția română a făcut un anunț pe pagina de Facebook în care explică ce se întâmplă cu cei care nu își vor pune cauciucurile de iarnă. Autoritățile au calculat cât te costă să-ți pui cauciuri de iarnă versus o amendă.

„Un set de 4 cauciucuri pentru iarnă, poate ajunge la aproximativ 1000 de lei, dacă ne rezumăm la dimensiunile R15-R16. Partea interesantă este că amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie „încălțat” cu anvelopele potrivite se sancționează cu amendă între 1.305 și 2.900 de lei. Cum crezi că ieși mai câștigat? Vă zicem noi…cauciucuri de iarnă și nici nu rămâi înțepenit în zăpadă.”, a explicat Poliția Română pe pagina sa de socializare.