Alertă pentru șoferii din toată Europa. Timp de 24 de ore, polițiștii rutieri din toate țările Uniunii Europene vor face razie pe șosele pentru a prinde șoferii care depășesc viteza legală.

Inclusiv în România, polițiștii demarează o campanie de sancționare a vitezei șoferilor, începând de la miezul nopții de marți spre miercuri, până miercuri, 3 aprilie, aceași oră. Acțiunea are loc simultan în toate țările UE, conform radiocluj.ro.

Totul face parte din campania Speed Marathon care are ca scop conștientizarea de către șoferii vitezomani a pericolului care îi paște dacă depășesc viteza legală. Din ce în ce mai multe accidente rutiere grave au fost înregistrate din cauza nerespectarea vitezei legale.

Situația este gravă, cu atât mai mult că cei mai mulți șoferi circulă cu viteză mare în timpul nopții, când vizibilitatea este redusă semnificativ.

Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei se av ocupa de coordonarea controalelor din România. Controalele vor fi demarate pe toate șoselele din toată țara. Pentru acest lucru se vor folosi detectoare radar.