Se schimbă vremea. Începând de astăzi de la 8 dimineața și până mâine la ora 08:00, meteorologii anunță că ”vremea se va răci semnificativ, temperatura maximă urmând a fi de 9…10 grade. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (cu viteze la rafală în jurul a 45 km/h) amplificând senzația de rece. Temperatura minimă va fi de 4…5 grade.”

De mâine dimineață, de la ora 08:00, până vineri dimineață, la aceeași oră, ANM prognozează că ”vremea va fi închisă și deosebit de rece – temperatura maximă urmând a se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă în jurul a 2 grade. Îndeosebi ziua temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări (cu viteze la rafală de 45… 50 km/h) amplificând senzația de rece.”

Temperaturile maxime scad cu 10-12 grade în toată țara, iar la munte va ninge. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în zonele sudice, cu până la 12 grade mai puțin în comparația cu ziua precedentă.

Ploile vor cuprinde sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local Dobrogea. Vântul va sufla slab în centrul țării, slab până la moderat în vest și moderat în sud și est.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 7 și 12 grade în Transilvania și Maramureș, 10-15 grade în Banat, Crișana și Oltenia și 7-12 grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

În zona montană, la altitudini mai mari de 1200 de metri va ninge și se va depune un strat subțire de zăpadă.