Toți românii trebuie să fie atenți în perioada imediat următoare. Meteorologii atrag atenția că vom avea parte de temperaturi scăzute iar o masă de aer polar care vestește apropierea iernii va pătrunde marți în România.

Temperaturile vor scădea în unele zone și cu 15 grade Celsius. Modificarea termică va atrage ploi în toată țara, iar la munte chiar lapoviță și ninsoare.

Potrivit meteorologului Mihai Timu, „în zona Moldovei, de exemplu, vor fi maxime de 10 grade, în timp ce în partea de sud a țării, marți încă așteptăm valori ușor sau peste 20 de grade, urmând ca miercuri, răcirea să se simtă și în partea de sud. Acolo, maxima va ajunge în jurul valorii de 10 grade.”

De marți, sunt așteptate inclusiv ploi în nordul, centrul și sudul țării, iar la munte sunt șanse să ningă. Un lucru bun pentru agricultură, în condițiile în care specialiștii vorbesc de secetă extremă în toată țară.

De vreme frumoasă o să ne bucurăm și luni în Capitală, cu temperaturi de până la 19 grade. De marți însă, vremea se răcește și temperaturile ajung la cele obișnuite pentru sfârșit de octombrie, început de noiembrie. Vestea bună, spun meteoreologii, este că masă de aer polar va pătrunde treptat în România și nu vom avea parte de o schimbare bruscă a vremii.

Spre sfârșitul săptămânii viitoare, se va simți chiar o ușoară încălzire, iar termometrele vor indică în jur de 15 grade Celsius.