Meteorologii au emis, marţi, cod portocaliu de viscol şi zăpadă pentru judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Vântul ar putea depăşi 120 de kilometri la oră în zona montană.

Alte nouă judeţe sunt sub alertă de cod galben. Astăzi, vântul poate ajunge până la 60 de kilometri la oră în zona de litoral şi 100 de kilometri la oră la munte.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11.00, este valabil codul portocaliu în judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. Aici, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor înregistra intensificări ale vântului, temporar cu viteze de peste 110-120 km/h.

Apar „fenomene asociate: ninsoare slabă puternic viscolită ce determină diminuarea vizibilităţii sub 50 m”, anunţă meteorologii. 

Și judeţele Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin şi Suceava se află sub cod galben de viscol, cu rafale ce pot ajunge la 100 de kilometri la oră, la munte, până la ora 11.00.

În zonele de munte din judeţele Braşov şi Sibiu, fenomenele vor fi prezente până la ora 12.00, iar în zonele de litoral din judeţele Tulcea şi Constanţa, până la ora 14.00.

Pe litoral, vântul va sufla cu viteze de 55 – 65 km/h.