Alertă meteo! Judeţele Constanţa, Tulcea şi Ialomiţa se află sub cod galben de vânt în orele următoare, precizează ANM.

Potrivit ANM, în Constanţa şi Tulcea, până la ora 14:00, se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală de 55 – 60 km/h, iar în zona costieră de peste 65 – 70 km/h.

Acelaşi fenomen va fi consemnat şi în Ialomiţa, avertizarea în acest caz fiind valabilă până la ora 11:00.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore, scrie Agerpres.

Cum va fi vremea de Revelion

Marți, valorile de temperatură vor marca o creștere în cea mai mare parte a țării. Ziua va începe cu ceață și chiciură pe alocuri în zonele joase mai ales din vestul teritoriului și cu înnorări în nordul Moldovei, unde vor mai fi precipitații slabe, mixte și depuneri de polei, apoi cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în special spre seară, la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni, dar și ușor mai ridicate în Dealurile Subcarpatice. Pe parcursul nopții, cerul va avea înnorări temporare, dar numai izolat vor fi precipitații slabe, de scurtă durată – predominant ninsori în zona montană și în extremitatea de nord a țării și mixte în regiunile estice și de sud-est.

Spre dimineață va apărea din nou ceață, pe suprafețe restrânse. Vântul va crește în intensitate la munte, cu precădere în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada depusă anterior și va avea intensificări locale și temporare în Moldova, sudul Olteniei și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între -7 și 1 grad.