Alertă meteo ANM! Un val de aer polar lovește România. Temperaturile scad brusc 

Un val de aer polar vine deasupra României, începând cu săptămâna viitoare. Temperaturile vor scădea chiar şi cu 10 grade în unele regiuni.

„O masă de aer rece, care a afectat deja zona de nord a ţării, se va deplasa şi va determina scăderea valorilor termice şi în jumătatea sudică. Astăzi, temperaturile maxime se vor situa în jur de 21-29 de grade, iar temperaturile minime, la noapte, vor coborâ până în jurul valorii de zero grade, în depresiuni.

Luni se aşteaptă o uşoară încălzire în majoritatea regiunilor, se vor înregistra temperaturi de 30 de grade. Începând de marţi, o masă de aer rece va afecta din nou teritoriul ţării noastre şi va determina o răcire, o scădere a valorilor termice care vor coborâ sub normele caracteristice pentru această perioadă, în jumătatea nordică a ţării. În regiunile sudice temperaturile vor fi normale pentru această perioadă”, a spus Alina Şerban la Antena 3.

Prognoza meteo pentru zilele următoare

LUNI

Vremea se va încălzi în toate zonele țării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime, în general, între 7 și 17 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora treptat în regiunile nordice și nord-vestice, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului posibil și în nord-vest, asociat ploilor.

MARTI

Vremea se va răci în regiunile nordice, unde valorile termice se vor situa ușor sub cele normale pentru această perioadă, și va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în rest. Cerul va avea înnorări temporare și, cu precădere ziua, vor fi ploi locale, în special averse posibil însoțite de descărcări electrice, la munte, în centru și nord și pe arii restrânse în vest, unde și vântul va avea intensificări temporare; în zona montană înaltă vântul va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nordul Moldovei și 33 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 8 și 17 grade.

MIERCURI

Vremea se va răci și în jumătatea de sud a țării, astfel încât temperaturile maxime, mai scăzute decât mediile multianuale în vest, centru și nord și apropiate de normal în rest, vor fi cuprinse în general între 17 și 26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 și 14 grade, mai coborâte în depresiuni, posibil ușor negative. Cerul va fi temporar noros și va ploua slab pe arii restrânse, cu probabilitatea mai mare la munte, în regiunile sudice și în extremitatea de nord. Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, precum și în nordul, centrul și estul teritoriului, dar local și temporar și în celelalte zone.