După ce săptămâni întregi am avut parte de caniculă și de temperaturi care au depășit de multe ori pragul critic, acum ne confruntăm cu altfel de probleme. Vremea se schimbă radical.

Alertă meteo ANM!

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au emis trei avertizări cod portocaliu și cod galben de ploi în mai multe județe. Practic, jumătate de țară este amenințată.

COD GALBEN. În Intervalul 18 august, ora 12:00 – 18 august, ora 18:00 vom avea parte de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

COD PORTOCALIU. În intervalul 18 august, ora 18:00 – 19 august, ora 13:00. Vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuată și de cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

COD GALBEN. În intervalul 18 august, ora 18:00 – 19 august, ora 13:00. Vom avea parte de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat în Maramureș, local în Oltenia, Transilvania și vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Până joi seara vor fi manifestări de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor.