Este alertă maximă la Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis e în pericol. AUR va fi reprezentat la negocierile cu șeful statului pe marginea formării noului Guvern de Diana Șoșoacă, care refuză să facă un lucru absolut necesar. Ea a spus că nu se va testa pentru a vedea dacă are COVID, înainte de întâlnirea cu Iohannis.

Mai exact, Diana Șoșoacă, parlamentar AUR care va participa la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, susține că nu știa de obligativitatea efectuării unui test Covid-19.

„Nu mă poate nimeni obliga să-l fac”, a spus Diana Șoșoacă.

„Să organizeze aceste consultări într-un cadru medical specializat. Să-și ia un costum special. Eu nu-mi fac acest test Covid-19. Nu mă poate nimeni obliga să-l fac. Este poziția mea. N-am știut de acest test. Eu resping categoric să se efectueze un test pe mine.

Iar domnul președinte Iohannis să facă cosultările online dacă se teme.

Singurul virus pe care îl putem transmite e virusul patriotic”, a spus parlamentarul Diana Șoșoacă, la România TV.

Ce se întâmplă la Cotroceni

Trebuie spus că luni au fost programate consultările între președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru. Din delegaţia AUR face parte George Simion, Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dan Tanasă și Diana Şoşoacă.

PNL şi USR vor merge luni la consultările de la Cotroceni cu propuneri separate pentru funcția de premier. Negocierile pentru formarea unui nou cabinet, la care a participat și UDMR, au fost suspendate duminică, întrucât cele trei partide nu s-au înțelesul în privinţa împărțirii funcțiilor din Guvern și din Parlament. Discuțiile au eșuat penru că nu s-a ajuns la înţelegere privind primul ministru. Mâine, la discuţia cu președintele țării, PNL şi USR vor merge cu propria nominalizare de prim-ministru, iar UDMR va lua o decizie în acest sens mâine dimineață, la Consiliul Permanent al Uniunii.

FOTO: INQUAM/George Calin