Este vorba despre contestațiile depuse la ANAF. Acestea vor fi soluționate, începând cu data de 1 iunie, de către Ministerul lui Eugen Teodorovici.

Inițiativa este foarte bine văzută de mediul de afaceri. Aceștia consideră că în acest fel procedura va fi cu adevărat obiectivă.

Ministerul Finanţelor va prelua de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC), dar şi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice activitatea de soluţionare a contestaţiilor formulate împotriva titlurilor de creanţă, precum şi a altor acte administrative fiscale emise de organul central fiscal, posturile şi personalul aferent acesteia.

Vezi și Total neașteptat! Ce studii are la bază Sorina Pintea și ce avere a strâns. Detaliul șocant din viața ei

Mai mult, documentul prevede și creșterea salariilor de bază în fieful lui Teodorovici. Vorbim de o creștere de 10%.

”Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se află în poziţia de a impune sarcina fiscală ce revine fiecărui contribuabil, dar şi în aceea de a-şi cenzura propriile decizii de impunere sau acte emise în procedurile de stabilire a creanţelor fiscale.”, se arată în proiectul de act normativ.

Inițiatorii susțin că aceste contestații sunt soluţionate tot de Fisc prin structurile subordonate, ceea ce creează ”premisele afectării principiului obiectivităţiii în soluţionarea contestaţiilor”.