Mai precis este vorba despre Gheorghe Tadici (68 de ani), tehnicianul de la HC Zalău, ar fi acuzat stări de rău acum câteva zile și a decis să se testeze pentru coronavirus. În urma testului, acesta a aflat că este pozivit pentru COVID-19.

Anunţul a fost făcut luni de secretarul general al FR Handbal, Cristina Vărzaru, la şedinţa de Consiliu de Adminitraţie, organizată în sistem videoconferinţă, potrivit publicaţiei Sportul Sălăjean, notează româniatv.net.

Echipa sa de club HC Zalău nu s-a mai antrenat de vinerea trecută, fetele având liber în week-end. Liga Națională feminină este programată să înceapă pe 14/15 octombrie, prima etapă urmând să se joace, în sistem turneu, la Ploiești. HC Zalău va juca în runda de debut cu Minaur Baia Mare.

Naționala României de handbal a avut cea mai bună performanță cu Tadici ca antrenor

Gheorghe Tadici este selecționerul cu care naționala României de handbal feminin a înregistrat cea mai bună performanță din istoria sa, cucerind medalia de argint la ediția din 2005 a Campionatului Mondial, desfășurat în Rusia.

Turneul din 2005 a fost unul aproape perfect pentru tricolore care au câștigat toate meciurile, reușind să se impună în față Ucrainei, Franței, Macedoniei de Nord, Braziliei, Germaniei și Danemarcei în grupe.

În fazele eliminatorii, România a trecut de Ungaria în semifinale, scor 26-24, dar a cedat în fața Rusiei, 28-23, terminând pe locul secund, scrie fanatik.ro.

La ediția următoare, în 2007, tricolorele au avut din nou un rezultat foarte bun, terminând pe a patra poziție. De data aceasta au eliminat țara-gazdă, Franța, în sferturile de finală după un meci care a avut nevoie de prelungiri, încheiat 34-31.

Semifinala ne-a adus din nou în fața Rusiei care a câștigat categoric cu scorul de 30-20, iar în “finala mică” Germania a învins, la limită, după prelungiri (36-35).