Premierul Ungariei, Viktor Orban aruncă bomba despre vaccinul anti-COVID-19. S-a aflat tot ce s-a discutat la Bruxelles, unde potrivit șefului Guvernului de la Budapesta nu se poate spera în obţinerea vaccinului înainte de mijlocul anului viitor.

Viktor Orban a dezvăluit ce s-a discutat în spatele ușilor închise de la Bruxelles.

“Vedem cu toţii că epidemia are o evoluţie ascendentă şi că tendinţa va continua până când nu vom avea la dispoziţie vaccinul”, a explicat premierul maghiar Viktor Orban, adăugând că, în urma negocierilor de joi și vineri de la Bruxelles, poate afirma că nu se poate spera la obţinerea vaccinului înainte de mijlocul anului viitor, transmite agenția maghiară de știri MTI, citată de flux24.

Prin urmare, în următoarele 7-8 luni spitalele vor trebui să depună eforturi imense. Medicii şi asistentele trebuie să depună o muncă supraomenească pentru ca “toţi cei infectaţi să poată fi vindecaţi şi să le putem asigura un tratament corespunzător”, a evidenţiat Viktor Orbán.

De altfel, el a spus că în următoarele şapte-opt luni spitalele vor fi supuse unei presiuni uriaşe.

„Va fi nevoie de o muncă supraomenească a medicilor şi asistentelor „ca să putem vindeca toţi oamenii infectaţi şi pentru a le asigura tratamentul corespunzător” – a atras atenţia Viktor Orbán. Premierul ungar a precizat: Camera Maghiară a Medicilor a dat de înţeles clar că, în condiţiile actualului nivel de salarizare, medicii nu pot realiza această muncă supraomenească, iar guvernul este de acord cu aceasta.

„Avem nevoie de solidaritate, acesta fiind momentul în care trebuie să realizăm o îmbunătăţire substanţială în ceea ce priveşte salariile medicilor” – a accentuat premierul Ungariei.

Premierul Ungariei a anunţat că guvernul a aprobat grila de salarizare propusă de MOK, iar proiectul de lege în acest sens va fi înaintat luni Parlamentului Ungariei. Reprezentanţii guvernului şi ai MOK au mai convenit asupra renunţării la sistemul „banilor de recompesă”. „Între Guvernul Ungariei şi MOK există o bună colaborare şi prin solidarizare vom reuşi acest lucru – a declarat premierul Viktor Orbán.