Garda de Mediu a făcut prăpăd! Reprezentanții acestei instituții au desfășurat acțiuni ample în mai multe zone ale țării. Rezultatul a fost amenzi de zeci de mii de lei și mașini confiscate.

Cei de la Garda de Mediu au identificat mai multe persoane care depozitau ilegal deșeuri în mai multe județe ale țării. Acestea s-au ales cu amenzi usturătoare, iar unii dintre faptasi au rămas fără camioane.

“În urma unei acțiuni desfășurate împreună cu colegii de la Garda Națională de Mediu, am reușit să identificăm o autoutilitară care deversa resturi din material de construcții într-un loc nepermis. Va fi amendat cu 13 până la 15 mii de ron și i se va confisca mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri. Desfășurăm în fiecare seară astfel de acțiuni și sperăm să prindem cât mai mulți cetățeni care aruncă în locuri nepermise”, spune Cătălin Tutilescu – inspector-șef la Garda de Mediu.

Ce au descoperit cei de la Garda de Mediu

Acest caz nu este izolat, nereguli și controale au avut loc în toată țara. În județul Ilfov, de exemplu, șoferul unei basculante a descărcat o cantitate mare de gunoi pe un câmp. Ulterior a fost obligat să mute deșeurile abandonate. În plus, a primit o amendă de 30.000 lei și a rămas și fără mașină. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au postat fotografiile pe pagina lor de facebook. Ele au fost însoțite de un mesaj care să descurajeze pe viitor astfel de acțiuni.

„O altă zi, o altă faptă pedepsită, un alt mijloc de transport folosit la săvârșirea unei contravenții a fost confiscat! (…) Gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca gunoiul pe unde vă trece prin cap. Pe lângă amenzi enorme, riscaţi să plecaţi şi pe jos acasă!” spun oficialii de la Garda de Mediu.

La Sintești a fost confiscată o mașină care depozita gunoi în mod ilegal pe 16 februarie. Anul trecut, localitatea era cunoscută drept cauza principală a poluării masive din București. În urma descinderilor Gărzii de Mediu nu s-a găsit niciun vinovat, chiar dacă suprafețele arse erau dovezi clare ale arderii ilegale de deșeuri. Inspectorii Gărzii de Mediu au dat amenzi pentru deșeuri abandonate și în Neamț, Târgu Jiu sau Olt.

Sursă foto: Dreamstime