Se confiscă toate mașinile! Primarul din Brăila, Marian Dragomir, a venit cu o decizie radicală în ceea ce privește mașinile care aruncă gunoi pe domeniul public. Potrivit lui, toate mașinile care aruncă gunoi pe domeniul public vor fi confiscate. Aceeași decizie s-a luat și în privința căruțelor.

Măsura, care va intra în vigoare de miercuri, 17 februarie, este o altă modalitate pentru a-i determina pe oameni să nu mai arunce gunoaiele pe domeniul public.

“Ne-am săturat să strângem după ei de 30 de ani! S-a demonstrat că nicio altă metodă de civilizare nu a funcționat! Mijloacele de transport auto confiscate vor fi văndute și veniturile vor intra la bugetul național (nu local, dar nu acest lucru contează), iar căruțele vor fi distruse.

Ca și în alte situații delicate, avem puterea de a lua cele mai dure măsuri. Ne asumăm și aceste lucruri”, a precizat Marian Dragomir pe contul său de Facebook.

Se confiscă toate mașinile! Amenzile nu au rezolvat nimic

Primarul social-democrat a mai precizat că, în cei 30 de ani de amenzi și educare, nu s-a rezolvat nimic și că oamenii continuă să arunce gunoiul pe străzi.

Acesta mai precizează că stabilirea vinovaților și confiscările se desfășoară cu ajutorul angajaților Primăriei Municipiului Brăila, angajaților Gărzii de Mediu și Poliției Locale.

Mai mult decât atât, primarul Marian Dragomir a subliniat că anul acesta vor fi montate încă 200 de noi camere de supraveghere. Acestea vor fi montate pe străzi și vor furniza imagini care vor ajuta la identificarea celor care aruncă gunoiul pe domeniul public.