Viorica Dăncilă a participat vineri la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al Organizaţiei PSD Brăila. La conferinţa de presă susţinută după aceasta, premierul a declarat că, începând de săptămâna viitoare, va demara o evaluare a fiecărui minister în parte, iar la finalul analizei va decide care miniştri şi-au îndeplinit îndatoririle şi vor rămâne în Guvern şi care dintre ei vor fi remaniaţi.

„De săptămâna viitoare începem evaluarea pe fiecare minister în parte, astfel încât, atunci când vom face o remaniere, asta va fi raportată la măsurile din programul de guvernare, la activitatea fiecărui ministru, la modul în care a comunicat măsurile pe care le-a luat şi pe urmă vom vedea unde vom remania şi unde vom merge cu acelaşi ministru. Remanierea nu este pentru o persoană sau alta, nu s-a discutat, am văzut că în spaţiul public au apărut deja câteva nume de miniştri. Nu a fost nicio discuţie până acum referitoare la un ministru sau altul”, a precizat Viorica Dăncilă.

Premierul a fost întrebată de jurnalişti şi despre eventuale modificări aduse programului de guvernare. „Programul de guvernare este votat în Parlament, deci el nu poate fi schimbat, dar anumite măsuri pot fi ajustate. Au trecut doi ani de zile, poate ceea ce a fost valabil în 2016 nu se mai pliază pe realitatea din 2019 şi atunci şi vom ajusta măsurile în funcţie de ceea ce îşi doresc cetăţenii”, a mai declarat premierul Dăncilă.