Ies la iveală amănunte incredibile despre un șofer român prins în flagrant în Austria. Acesta are parte de acuzații extrem de grave după ce a fost capturat de către oamenii legii de acolo.

Alertă în Austria! Un român, arestat

Este vorba despre un șofer din România care a fost arestat în Austria. A fost prins în flagrant după a lăsat 21 de oameni să urce în remorca lui. Pentru acest „serviciu”, românul a a primit o sumă uriașă, aproape 100.000 de euro. 8 dintre aceștia au reușit să fugă și sunt acum căutați de polițiști.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, pe data de 17 august, seara, în jurul orei 22:00. Atunci s-a primit un apel la serviciul de urgență care anunța că un număr mare de oameni au urcat într-un camion mic cu prelată, chiar înainte de plecarea acestuia dintr-o parcare din localitatea Hainburg an der Donau.

Camionul înmatriculat în România a fost oprit pe autostradă de o patrulă de poliție, iar șoferul, un cetățean român de 45 de ani, a fost arestat.

În urma acțiunii polițiștilor, 13 dintre cele 21 de persoane intrate ilegal în Austria, inclusiv un copil de 6 ani, au fost reținute în municipalitatea Hainburg și au fost arestate temporar. Migranții au solicitat protecție internațională.

Alte 8 persoane din același grup au fugit pe câmp, în întuneric și încă nu au fost găsite. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că cele 21 de persoane intrate ilegal în Austria au fost preluate de român de la granița cu Serbia și aduse în Austria prin Ungaria și Slovacia. Prețul plătit de fiecare persoană pentru transport se ridică la aproximativ 4500 de euro de persoană, anunță stiridiaspora.ro.

Șoferul român și-a mărturisit fapta și a fost adus la închisoare.