Bărbat din Iași în carantină

Un bărbat din Iaşi, care şi-a petrecut noul an chinezesc în China a fost izolat la domiciliu după ce s-a întors în ţară. Bărbatul nu are niciun simptom de îmbolnăvire cu coronavirus, însă protocolul trebuie respectat, iar persoanele care provin din regiuni afectate de virus sunt nevoite să stea 14 zile acasă. Bărbatul se află în a zecea zi de carantină.

„Este un bărbat venit din China să lucreze în Iaşi, unde s-a stabilit cu familia. El se află în carantină de zece zile la domiciliu după ce a fost în China pentru a petrece cu familia de acolo Anul Nou Chinezesc. Când a revenit a fost evaluat şi în Germania cât şi în București. Starea de sănătate îi este monitorizată de când a ajuns în țară, nefiind înregistrată nicio stare de rău. Starea de sănătate este buna”, a declarat Marius Voicescu, purtatorul de cuvânt DSP Iași, conform zdi.ro.

”În momentul de fata la nivelul județului Iași exista o singura persoana cu suspiciuni de coronavirus. S-a întors recent cu avionul. Acesta a intrat în carantină la domiciliu, unde se afla în monitorizare pentru 14 zile”, a declarat Lucian Indrei, șeful DSP Iași.

Cazul bărbatului a provocat panică deoarece o parte din presa locală a relatat faptul că bărbatul s-ar fi întors dintr-o zonă în care s-au înregistrat cazuri de infectare cu coronavirus, din Italia, și că ar fi fost investigat de medici pe aeroport, recomandându-se izolarea la domiciliu.

Autoritățile sunt în alertă maximă

România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre țara noastră și Italia, avertizează Ministerul Sănătății.

Românii care se întorc în țară din Italia, din zonele unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, a anunță Ministerul Sănătății, prin intermediul unui comunicat de presă.

”Până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus.

În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări.

Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile.