UPDATE

Încă o persoană a murit în Italia din cauza noului coronavirus, numărul victimelor ajungând astfel la două. Este vorba despre o femeie din Lombardia. Situația devine tot mai complicată în peninsulă, iar autoritățile iau măsuri drastice. Peste 1.200.000 de români trăiesc în Italia.

În ce stare se afla bărbatul

Bărbatul era internat de zece zile în Veneţia , în nordul Italiei, pentru o boală care nu avea legătură cu coronavirusul, a precizat ministrul Roberto Speranza. Anunţarea decesului survine în timp ce toate spaţiile publice au fost închise şi evenimentele sportive şi religioase au fost anulate vineri în Lombardia, o altă regiune din nordul Italiei, din cauza creşterii cazurilor de contaminare.

În total, 20 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în Italia, cea mai afectată ţară din Europa de epidemia de pneumonie virală care s-a declanşat în China în decembrie.

Coronavirus afectează grav economia Chinei

Vânzările de autoturisme din China au scăzut cu 92% în prima jumătate a lunii februarie, din cauza coronavirusului, transmite BBC.

Pe fondul epidemiei de coronavirus, showroom-urile de autovehicule au rămas închise în cea de-a doua economie a lumii. În prima săptămână din februarie, vânzările au scăzut cu 96%, media de unități comecializate în decursul unei zile fiind de 811, notează europafm.ro

Pentru a contracara efectele nefaste, producătorul chinez Geely a lansat un serviciu „contactless”, care permite clienţilor să cumpere online maşini ce sunt apoi livrate direct la reşedinţa acestora.