Iarna și-a intrat total în drepturi, iar meteorologii avertizează. Vom avea parte de mari probleme astăzi. Prognoza meteo nu e deloc îmbucurătoare. Vom avea parte de cod galben de fenomene periculoase în mai multe județe.

9 județe afectate de codul galben

9 județe vor fi afectate de codul galben, anunță cei de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Meteorologii au emis avertizări nowcasting cod galben de ceaţă, vânt și burniță valabile pe durata orelor următoare în 9 județe din Transilvania, Moldova şi Bucovina.

Conform ANM, până la ora 9:00 în judeţele Suceava, Galaţi, Vaslui, Bacău, Botoşani, Neamţ, Vrancea și Iaşi este ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, dar se anunță și burniță.

Nici Sibiul nu scapă. Până la ora 11:00, în județul Sibiu rafalele de vânt vor atinge la rafală 60-70 km/h.

Far asta nu e tot. Țara noastră este lovită și de un vortex polar.

Când vine frigul

Potrivit specialiștilor Severe Weather, efectele modificărilor de temperatură din interiorul vortexului polar se vor resimți în aproximativ 10 zile. Influențată de dinamica acestor curenți polari, vremea va fi blândă în Europa de la mijlocul până la sfârșitul lunii decembrie. Acest lucru poate înseamna un Crăciun fără zăpadă în unele țări din Europa.